Los Angeles

Los Angeles. Många av oss tänker nog på 80 tals kläder och ikoniska serier som Baywatch, som spelades in i Santa Monica. Är man sugen på en riktig 80 tals fest är Los Angeles visserligen en fin stad att åka till – men det finns betydligt mer att göra än så. Framförallt är det de vackra stränderna, miljöerna, kändisarna och gatorna som många kulturella personligheter gått på som lockar folk till den stora staden. Följande reseskildring är från Adam Widén, ägare av 80talskläder.com som kontaktat oss. 

Försa intrycket när vi kom till flygplatsen L.A.X var att det var stort – riktigt stort. Åtminstone är det stort när man är van vid Arlanda och Bromma flygplats. Jag gick direkt till hyrbilsfirman för att hämta ut bilden som jag hade hyrt i förväg. Efter ungefär 45 minuters körning kom jag fram till hotellet, som mer liknande en stugby än ett klassiskt hotell. Jag bodde i ett litet område tillsammans med barnfamiljer till största del.

Universal Studios

Universal Studios var det som på agendan den första dagen, och visst var det häftigt. Inträdet var visserligen lite dyrt, men att skippa det hade inte varit ett alternativ i vilket fall som helst. Här såg vi bland annat bilar från Fast & Furious samt scener från filmen Hajen på vår rundtur runt området. Universal Studios är garanterat något som bör besökas om man ändå besöker staden.

Venice Beach

En annan höjdpunkt på resan var Venice Beach. Jag funderade på att dra på mig ett par 80 tals kläder, platsen till ära, men valde i sista sekund att bara ta på mig en t-shirt och ett par shorts. Venice Beach var visserligen ganska häftigt, men man hade inte många kvadratmeter för sig själv.

Mellan paddle-banorna och skateboardparken stod aspirerande musiker som sålde sina skivor, gatuartister av alla dess slag samt en rad olika butiker. Det var en liten upplevelse att gå hit, men kanske inget som man känner att man måste åka till Los Angeles igen för att göra.