Bilsemester i Europa – Sevärdheter

Att resa med bilen ger dig stor flexibilitet. Du kan stanna och utforska längs vägen, ändra rutten spontant och se otaliga sevärdheter. Visst, långa sträckor kan också bli tröttsamt att köra. Samtidigt anser många att en bilsemester helt enkelt har fördelar som väger tyngre än nackdelarna. 

Men vart kan man egentligen åka? Här ger vi ett par tips. 

Psst, på den här sidan ser du fler tips på sevärdheter i hela Europa inför en bilsemester. 

Upplev Autobahn

Om man inte har åkt på Autobahn förut är det något som bör upplevas. Som du säkert känner tills finns här inga hastighetsgränser. Det är bara att köra på så fort som bilen orkar – eller så fort som du vågar. Bli inte förvånad om du blir omkörd snabbt, även när du själv inte riktigt vågar trycka hårdare på gaspedalen.

Route 500

Kör du ned till Route 500 hinner du köra långa sträckor på Autobahn på vägen dit. Vägen går mellan Feldberg och Waldkirch, och är nästan 7 mil lång. Är vädret bra bjuds du på många vackra, ibland rent av slående, vyer på vägen.

Amalfikusten

Ett populärt resmål för en bilsemester är Italien. En destination i landet som bör övervägas är Amalfikusten, i södra delarna. Atmosfären, maten, arkitekturen och havet skapar en kombination som passar utmärkt för en biltur.

Trollstigen

Trollstigen i Norge bjuder på mycket vackra vyer, men är kanske inget för den höjdrädda. Delar av vägarna är smala och har branta backar som går längs med vägkanterna. Naturen är vacker och, precis som namnet antyder, nästan lite trolsk.

A1

A1 i England är en väg som låter dig utforska den engelska landsbygden. Du får också se den stora skulpturen The Angel of the North när du åker här. Är du i England kan du även passa på att åka A3055, som går mellan Chale och Freshwater Bay.