Roliga aktiviteter att göra med barn i skåne

Skåne är en fantastisk destination för familjer med energiska och nyfikna barn. Här finns något för alla åldrar, från Skånes Djurpark till vikingabyar, lekparker, fladdermusgrottor och medeltida slott. För de äventyrliga finns även zipline-upplevelser!

Skåne – perfekt för en familjesemester

Njut av lantlivet eller lek på stranden, upptäck spännande historiska platser, besök lekparker eller en imponerande djurpark. Här har vi samlat våra bästa tips på aktiviteter för barn i Skåne.

Tosselilla – mer än bara en nöjespark

Tosselilla är mer än en nöjespark – det är ett äventyrsparadis. Perfekt för äventyrsjägare, naturälskare och familjer som söker en rolig dag tillsammans. Tosselilla är Skånes största sommarland, med attraktioner som vattenland, tivoli och go-kart. Beläget i hjärtat av natursköna Österlen, erbjuder det både spänning och avkoppling.

I vattenlandet finns fartfyllda aktiviteter för alla åldrar, som Hyper och Surfing Hill. Tivolilandet bjuder på häftiga åkturer som Extreme Fly, Hoppetossan, Vilda musen och Tekoppen. Det finns också flera matställen där ni kan njuta av hamburgare, pizza, slush och fika.

I Tarzanskogen kan ni svinga er i lianer och balansera på stockar, och i Dinosaurieparken förflyttas ni 65 miljoner år tillbaka i tiden. Här kan ni också vaska guld och spela minigolf.

Funnys Äventyr

Funnys Äventyr är ett kulturhus för barn fyllt med sagor, lek och äventyr. Möt karaktärer som Pettson & Findus, Mumin, Alfons Åberg och vikingabarnen Halvdan och Meia. Här finns även en teater och en magisk sagokarusell. När hungern slår till, besök Funnys trädgårdscafé för mat och hembakade kakor.

Skånes Djurpark – ett nordiskt zoo

I Skånes Djurpark finns över tusen vilda och tama nordiska djur. Här kan ni ha picknick bland älgar och rävar, eller mata och klappa tamare djur. Missa inte Fåret Shaun-parken och träbroarna mellan träden.

Multilevel

På Multilevel kan du testa en av världens häftigaste ziplines, med hastigheter upp till 75 km/h. Detta äventyrscenter nära Hässleholm erbjuder också klätterbanor och trädklättring för alla åldrar och nivåer.

Folkets park i Malmö

Folkets park i Malmö är Sveriges äldsta och erbjuder fri entré. Här kan ni spela minigolf, besöka pop up-loppisar, njuta av utomhuskonserter, teatrar och stora lekparker.

Foteviken

Foteviken är en rekonstruerad vikingaby där ni kan uppleva vikingatiden på nära håll. Besök vikingaskeppet vid stranden och delta i vikingamarknaden veckan efter midsommar.

Malmö museer

Malmöhus är Nordens äldsta renässansslott. Här kan barnen njuta av akvariet med färgglada fiskar och giftiga grodor. En biljett ger även entré till Teknikens och Sjöfartens hus, perfekt för barn som älskar skepp och tåg.

Wanås Konst

Wanås Konstpark erbjuder skulpturer och installationer av internationella konstnärer. Häng upp din önskning i Yoko Onos verk Wishing Tree, och besök konstsamlingarna i ekonomibyggnaderna.

Tykarpsgrottan

Tykarpsgrottan är ett fascinerande grottsystem nära Hässleholm. Här lever åtta fladdermusarter som ni kan spana på under guidade turer mellan april och september.

Kulturen i Lund

Kulturen i Lund är ett friluftsmuseum med historiska byggnader och trädgårdar. Här finns upp till tjugo utställningar och en lekpark med ett gammaldags vattensystem som roar barnen.

Glimmingehus

Glimmingehus nära Simrishamn är Skandinaviens bäst bevarade medeltidsslott. Här kan ni se dödsfällor och delta i guidade visningar med spökhistorier.

Cykla dressin

Att cykla dressin är ett roligt sätt att se Skånes landsbygd. Hyr en dressin och låt barnen skjuta dig genom den vackra naturen.

Embla Träd

Embla Träd erbjuder äventyrlig trädklättring på ett säkert sätt. Med selar och rep kan barn i alla åldrar klättra i höga träd och prova att sova i specialgjorda hängmattor.

Kungsbygget Äventyrspark

Kungsbygget Äventyrspark på Hallandsåsen erbjuder zipline, klättring och bunky rocket. Upplev spänningen av att bli uppskjuten i luften eller åka ner i en toboggan-bana.

Paddla kanot i Ivösjön

Utforska Ivösjön med kanot från Wetlandi i Axeltorp. Hyra ett Robinson Crusoe-paket för att tälta på en ö, grilla och njuta av en lägereld.

Kullaberg Nature Reserve

Kullabergs naturreservat är perfekt för friluftsälskare. Här kan ni springa längs naturstigarna, dyka, klättra, simma och utforska grottor.

Ängelholms hembygdspark

Ängelholms hembygdspark är ett fint område med spännande byggnader, skulpturer, museer och en lekpark. Det är fri entré och barnen kan åka tåg till järnvägsmuseet eller se Pettson och Findus-showen i ballongteatern.