Håll dina värdesaker säkra under resan

Oavsett var du ska resa vill du givetvis hålla dina värdesaker säkrade under resan. Tänk på att utnyttja kassaskåp som finns på de hotell eller vandrarhem du planerar att bo på. Bor du på ett hotell har du säkerligen ett eget kassaskåp där dina värdesaker kan förvaras. Bor man på vandrarhem har man det inte alltid lika förspänt. 

Det beror dock givetvis på standarden på vandrarhemmet. Ofta finns goda möjligheter att ha ett eget skåp som kan låsas. Det här dock inte i närheten lika säkert som ett regelrätt kassaskåp. Om vandrarhemmet drabbas av ett intrång medan du inte är där, kan en rutinerad tjuv obehindrat ta sig förbi de flesta hänglås.

Således kan det inte jämföras med de tunga och säkrade dörrar som riktiga kassaskåp har. Dock bör det tilläggas att de kassaskåp som finns i garderoben på de flesta hotell är av varierande säkerhet. En klar brist på många hotell är att samtliga anställda kan komma åt det som finns i kassaskåpet. Har man något väldigt känsligt man vill förvara kanske man inte känner sig helt trygg med det faktumet. Å andra sidan är det kanske så det måste vara – på många kassaskåpsmodeller på hotell får gästerna själva ställa in en egen kod vid ankomst. Glömmer man den koden, underlättar det om någon annan kan komma in i kassaskåpet, istället för att det måste brytas upp helt och hållet. Hur trygg man känner sig med det här får man givetvis avgöra själv.

Att förvara värdesaker i ditt boende under resa – tänk på det här

  • Bor du på vandrarhem bör du ha ett rejält hänglås med dig.
  • Bor du på hotell och bestämmer din egen kod till kassaskåpet bör du skriva ned den omedelbart.
  • Förvara alla värdesaker som du inte använder när du tar dig ut för dagen eller kvällen. Exempel på det kan till exempel vara iPads, kameror, pass, kontanter och smycken.