Tre underskattade spanska städer

Spanien är mycket välbesökt av svenskar. Här finns klassiska resemål som Kanarieöarna, Barcelona och Madrid. Tyvärr är det många som begränsar sig till dessa tre platser, när det i själva verket finns mängder av städer att utforska och njuta av i det varma landet. Här listar vi tre städer som alltför ofta hamnar i skuggan av de lite mer välbesökta destinationerna. 

Valencia

Valencia museum

Valencia har länge varit en av Spaniens mest betydande städer, och den som besöker staden kan bland annat njuta av storslagna medelhavsvyer och vacker, historisk kultur. Den gamla och klassiska arkitekturen mixas med moderna nybyggen, där City of Arts och Science Complex utmärker sig särskilt. Den som vill njuta av en klassiskt spansk atmosfär kan hålla sig till Barrio del Carmen, där en uppsjö av caféer och restauranger finns att välja mellan   .

Alicante

Alicante

Visserligen är Alicante en ganska välbesökt stad och provins i Spanien, men får ändå anses vara relativt bortglömt jämfört med de andra stora resmålen. Stadens namn kommer från de många, långa, vita och finkorniga stränderna som finns i den här delen av landet. Efter att ha tittat på den fina arkitekturen i gamla stan och besökt det medeltida slott som tornar upp sig över staden, passar det således att hyra en bil och utforska de många stränder som finns i provinsen. Glöm inte att jämföra priser på hyrbilar innan, så att du får så mycket valuta för pengarna som möjligt.

Bilbao

Bilbao

För sportintresserade är Bilbao väl känt för sitt fotbollslag, men i resesammanhang är staden knappast lika omtalad. Åtminstone står den sällan högst upp på listan över platser att besöka. Bilbao, som är Spaniens största hamnstad, har dock mer att erbjuda än vad man kan tro vid en första anblick. En av de största sevärdheterna är Guggenheim Bilbao Museum, som är plats åt över 100 utställningar i modern konst. Bara byggnaden i sig är värd att beskåda, och definitivt ett av arkitekten Frank Gehrys mest uppmärksammade verk.