Håll dig i form på solresan

Många som åker iväg på solresa gör det inte med tanken att helt släppa på träningen. Visserligen är det semester, och att lätta på sina vanliga rutiner kan kännas skönt för ett tag. För många som är seriösa med sin träning är det dock något man kanske inte är beredd att göra, och inte heller ser som en särskilt stor uppoffring. I och med att många hotell har gym idag, och att det är enkelt att ta med sig kosttillskott och vitaminer på resan, är det ingen utmaning att fortsatt hålla sig i trim under resan. 

Betakaroten

För dig som vill kombinera nytta med nöje är betakaroten en bra vitamin att ha med sig på resan. Den hjälper nämligen kroppen att få den där perfekta solbrännan, som förhoppnings varar hela året ut. Betakaroten kan till exempel tas med i kapselform, även om de annars hittas i till exempel morötter. De höga doserna som finns i kapselform är dock svåra att uppnå om man ska äta grönsaker. Det krävs helt enkelt väldigt många morötter för att få i sig lika mycket betakaroten som man kan få av en kapsel.

Proteinpulver

Ska du gymma på resan? Det är inte ovanligt idag att man åker på träningsresor. Ett bra tillskott för den som vill fortsätta bygga muskler under resan är proteinpulver. Ska man flyga och vara borta en längre period kan det vara ett alternativ att beställa i landet man åker till. Förpackningarna kan vara ganska stora, och ibland också ganska tunga. Ska du köpa proteinpulver utomlands bör du dock vara säker på att det är en seriös tillverkare du handlar av. Kika gärna på innehållsförteckningen och jämför med ditt svenska märke för att se att allting ser okej ut. Reser du inom EU kanske du inte behöver oroa dig särskilt mycket, men tänk på att regler som gäller för tillskott i Sverige inte behöver gälla i andra delar av världen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *