De bästa stränderna – i hela världen

Då vi inte själva har testat alla stränder i hela världen, utgår den här texten ifrån vad resemagasinet Islands tycker. Vi kan givetvis inte gå helt i god för att dessa stränder är de bästa och givetvis är det subjektivt. Dock bör de åtminstone ha en kvalificerad åsikt. 

Camps Bay Beach

Camps Bay Beach ligger i Kapstaden i Sydafrika. Sanden är vit, vattnet är blått och den vackra stranden omges av lika vackra och höga klippor och berg. Här samlas både turister och Kapstadenbor för att simma, surfa, äta god mat och shoppa. Ta gärna med dig en sittpuff eller något annat skönt att sitta på för att avnjuta solnedgången i väst.

Horseshoe Bay Beach

Horseshoe Bay Beach ligger i Bermuda – en ö som är känd för sina vackra stränder. Även här bör du ta med dig något skönt att sitta, förslagsvis en sittpuff eller en solstol för att titta på den vackra utsikten. Även den här stranden omges av höga klippor och berg.

Tips inför strandbesöket

Ovan har vi redan tagit upp att man gärna bör ta med sig något skönt att sitta på, till exempel en sittpuff. För stränder i Sverige kan du enkelt köpa dessa (till exempel via butiker som sittpuffen.se), men ska du utomlands blir de svåra att få med sig i väskan. Många större stränder brukar ha ett stånd som hyr ut solstolar, saccosäckar eller andra sköna möbler.

Ett annat tips är att komma till stranden i tid. De stränder som nämns här ovan är mycket populära och det kan bli svårt att få en bra plats mitt på dagen under högsäsong. Kommer man bara hit någorlunda tidigt kan man hinna skaffa sig en riktigt bra plats – men då gäller det också att man är på sin vakt och inte släpper den. I både Karibien och i Sydafrika brukar man, under rätt säsong, kunna bada tidigt på morgonen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *