Att hyra bil i USA

Att hyra bil i USA skiljer sig lite från att göra det i Sverige, eller i Europa för den delen. Reglerna kan vara lite hårdare på vissa fronter, till exempel kostar det extra om du är under 25 år i vanliga fall. Samtidigt är det något man ofta är tvungen att göra i USA. Kollektivtrafiken är sällan något att räkna med, åtminstone i en stor del av de amerikanska städerna. I den här texten ger vi dig tips på vad som är bra att tänka på. 

  1. Boka från Sverige. Det finns flera fördelar med att boka hyrbilen i Sverige. För det första har du mer tid på att dig att granska utbudet och kan i lugn och ro välja den bil som passar er bäst. Bokar du på plats kommer du att behöva ta ett beslut ganska snabbt. Om du gör bokningen från Sverige kan det, via vissa bolag, även ingå försäkring i priset. Om du hyr där ingår det ofta inte och kan vara ganska dyrt att lägga till.
  2. Kontrollera bilen på plats. Du bör alltid kontrollera en ny bil innan avfärd. Först och främst handlar det om din säkerhet, men när det gäller hyrbilar är det även bra att titta på bilens skick. Hittar du något som ser skadat eller trasigt ut, säg då till hyrbilsfirman på en gång. Kontrollera även skick på däcken, då de är viktiga för din säkerhet. Vidare kan vara bra att veta vilken typ av däck du har och läsa på mer om dem innan du kör, åtminstone om de skiljer sig från däcken på bilen du kör vanligtvis. Det här kan till exempel göras hos däckåterförsäljare som finns online, http://www.falgar-shop.se bl.a.,som ofta utförliga beskrivningar av däcktyperna. Annars kan du läsa mer på sidor som Wikipedia.
  3. Åldersgränserna. Normalt är åldersgränsen för att hyra bil i USA 21. Är föraren/förarna under 25 år gamla brukar dock en extra avgift tillkomma. Vad det kostar kan skilja sig åt mellan olika firmor, men brukar gå att hitta för mellan 50 – 100 kronor extra per dag.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *