Europas bästa stränder

Som ni säkert har förstått vid det här laget älskar vi havet och stränder. I Europa finns det inte direkt någon brist på fina stränder att åka till, men vissa är helt enkelt bättre än andra. Det kan vara att sanden är finare, eller bara att atmosfären är trevligare. För att hjälpa dig att hitta rätt har vi här samlat en lista över de bästa stränderna i Europa. Håller du med? Har du någon strand du vill lägga till? Lämna gärna en kommentar under artikeln.

Cala Tonnarella, Sicilien, Italien

Italien är ett land som kryllar av fina stränder att åka till. Dock är det alltför lätt att stöta på en strand som är överfull, bråddjup eller stenig. Cala Tonnarella i Sicilien är dock något som knappast lär göra dig besviken. Ska man åka till Italien – och det är strandliv man är ute efter – är i princip hela Sicilien ett mycket bra val.

Dock är Cala Tonnarella något svåråtkomligt då stranden ligger i ett naturreservat utan några bilvägar. Bilen kan parkeras i reservatets södra del, och därefter väntar en timmes vandring. Väl framme belönas du dock med en av de absolut finaste stränderna. Ett stort plus är att du kanske till och med får ha den helt för dig själv.

 

Praia de Albandeira, Algarve, Portugal

Portugal strand algarve

Algarve är överlag mycket välbesökt vilket ofrånkomligen får konsekvensen att många av stränderna är överfulla. Enligt oss är en överfull strand en strand som knappast är värd att besöka. Den som ska åka till Algarve rekommenderar vi att besöka Praia de Albandeira, som har hamnat lite i skuggan av de allra största stränderna. Likväl är stranden minst lika bra som de mest överfulla i regionen – åtminstone om man vill ha lugn och ro och lite yta för sig själv.

Vik Black, Island

De flesta bra stränder i Europa ligger vid Medelhavet, men varför inte testa på strandlivet i Island? I Vik är stränderna något för dig som vill testa på något annorlunda. Den största skillnaden mellan stränderna i Vik och i Medelhavet är kanske färgen på sanden – här är den nämligen helt svart. Givetvis är vattnet kallare här och dagarna då det är tillräckligt varmt för att bada är inte många. Likväl är det en upplevelse värd namnet.