Rhodos

Rhodos i Grekland

Rhodos är en av de mer välbesökta platserna i Grekland. I många år har det varit ett semesterparadis för svenskar och det finns inget som tyder på att så inte förblir. Det är varmt, havet är skönt att bada i samtidigt som våra svenska kronor räcker ganska långt. Givetvis har priserna höjts något i samband med att området har exploaterats, men fortfarande går det att få bra valuta för pengarna här.

Stränder och bad

I princip alla orter i området bjuder på mycket bra. Vattnet är turkost, klipporna är ljusa och temperaturen – både i luften och i vattnet – är allt som oftast mycket behaglig. Till detta kommer en solnedgång som många liknar vid en apelsin som släpps ner i horisonten.

Även om det går att bada i princip överallt på ön, är det troligtvis Rhodos östkust som är allra mest populär när det kommer till bad. Här är stränderna både vitast och längst. Det här även här som de flesta turistorterna på ön är baserade.

Samtidigt finns det viss charm med västkusten. Västkusten passar troligtvis bäst för den som vill ha lite lugn och ro. På den här sidan ön finns bara ett fåtal turistorter, och ofta går det ganska långt mellan dem. Åker man till västkusten för att bada bör man vara beredd på höga vågor. Eftersom det påfallande ofta blåser från väst kan vågorna bli riktigt höga här.

Att göra

På Rhodos finns det knappast brist på saker att se och göra. Om man har sett allting (och tröttnat på att bara ligga på stranden), kan det bli en rolig heldag att bara hyra en moppe och åka runt på ön. Är det första gången man är på ön finns det dock mycket att göra. Till exempel kan du:

  • Besöka Akropolisklippan i Lindos
  • Fjärilsdalen i Petaloudes
  • Ta en båttur till Kastellorizo

Sammantaget är en resa till Rhodos ett säkert kort. Här finns något som passar alla, samtidigt som temperaturerna är behagliga både i luften och i vattnet. Den som har besökt Rhodos får gärna kommentera här nedan. Kanske har du något roligt resminne att dela med dig av?