Nice – staden som aldrig sover

stranden i niceÅtminstone sover inte staden under sommartid. Under den här tiden på året samlas horder av turister och intar staden både dag och natt. Hit kommer barnfamiljer, äldre människor och ungdomar för att njuta av havet och de vackra vyerna som staden erbjuder. Här kan man gå i trånga gränder i gamla stan ena sekunden och titta ut över Medelhavet den andra. På natten finns många klubbar och barer där det i princip aldrig är helt tyst. Festerna pågår långt in på natten och det finns en hel del att göra.

Boende

Vi bodde på ett vandrarhem som inte alls låg särskilt långt ifrån stranden. Vi var ett par kompisar som reste vid tillfället. Är man ett par eller en barnfamilj rekommenderas knappast vandrarhem, då det säkerligen finns bättre alternativ lediga – även under högsäsong. Vandrarhemmet var helt okej för priset, men lämnade lite önska vad gäller bemötande och service. Med ett så billigt pris var vi dock medvetna om att man inte kan räkna med att boendet är helt perfekt.

Att göra

Nice är en perfekt stad för den som vill ligga på stranden på dagarna och ha kul på kvällarna. Som nämnt i inledningen av den här texten finns det flertalet olika klubbar och barer som det ofta är bra drag på. Dock finns det även lugnare ställen som bättre kan passa det äldre paret. För barnfamiljen finns det bra hotell med aktiviteter på området att välja.

Att ta sig hit

Det fins goda kommunikationer med Nice och det går att ta sig hit med både bil, tåg, färja och flyg beroende på var man åker ifrån. Åker man ifrån Sverige kan man hitta direktflyg från Arlanda och resan tar då inte mer än ett par timmar. Vi tog oss hit med tåg och valde vägen genom centrala Europa och Schweiz.