Fårö

Fårö är känt för att husera några av de vackraste stränderna i hela landet. De är kritvita, långa och bjuder in till riktigt skönt bad under sommarmånaderna. Det faktum att resten av Fårö är pittoreskt och erbjuder både nöje och historia, gör att en resa hit är värt pengarna. 

boende fårö

Givetvis är det kanske inte lika trevligt att åka hit på en weekend i slutet September, som man gärna kan göra till Grekland eller södra Italien. Åtminstone inte om det är havsbad man är ute efter. Östersjön är kall stora delar av året och även om det brukar gå att bada ända in i september, är det inte direkt så att man kan stanna i tills fingrarna blir russin.

Åker man däremot hit under högsommaren kan man njuta av långa dagar på de kritvita stränderna, där man stundtals glömmer att det faktiskt är Sverige man befinner sig i.

Fiske

Den som både tycker om att både fiska och bada gör rätt i en resa till Fårö. Sportfiskare från hela världen åker till Fårö och Gotland för de goda fiskemöjligheterna. Främst är det havsöringen som lockar, där Gotland har ett naturligt bestånd, istället för planterat som ofta är fallet i vår del av världen. Dock är det inte bara havsöring som går att fiska här. Fårö och kuststräckan längs Digerhuvud är känd för att vara särskilt gynnsam för att fiska torsk. Det är bäst att ta med sig vadarbyxorna och gå ut på de undervattensklippor som finns längs stora delar av kusten. Bär dock alltid flytväst och ha med dig något vasst att sticka hål i byxorna med om olyckan skulle vara framme.

Boende Fårö

Åker du till Gotland och Fårö vill du säkerligen hitta ett boende nära havet. Ofta räcker det med en sökning i stil med “Boende Fårö” för att hitta mysiga stugor som kan hyras. Hyr du mitt under högsäsong kan hyrorna bli rätt höga, men är ni åtminstone två som delar på kostnaderna bör det inte bli alltför dyrt. Boende på Fårö är ofta mest populärt i form av stugor, strandvillor och camping men även hotell finns att boka om man är ute i god tid.